Symposium over overnames bevestigt economisch belang regio Amersfoort

Foto: VBC Notarissen

Amersfoort kent bovengemiddeld veel snelgroeiende en innovatieve bedrijven voor wie vraagstukken van overnames en fusies bij uitstek actueel zijn.

Voor hen vindt 8 februari de eerste 033-Overname Dag. DGA’s en managers gaan met elkaar en met geselecteerde specialisten in gesprek en op zoek naar de kansen, de kennis en de contacten om te groeien door investeren, fusies en overnames of op een andere manier afscheid te nemen van het bedrijf.

De Amersfoortse Overname Dag is een initiatief van MTH accountants & adviseurs, Rabobank en VBC Notarissen. Gastsprekers zijn onder andere de directie van bouwbedrijf Heijlijgers, dat zij onlangs hebben overgenomen van multinational BAM. Adviseurs van de organiserende dienstverleners geven workshops.

Casper Jones van VBC: “Bij fusies en overnames denken veel mensen onmiddellijk aan multinationals en internationale transacties maar de realiteit is dat de grootste dynamiek rondom groeiende bedrijven te vinden is in het midden- en kleinbedrijf en in de regio. Amersfoort is daar een sprekend voorbeeld van. We hebben hier een bovengemiddeld aantal startende bedrijven in meerdere sectoren en een heel hoge populatie bedrijven met groeipotentie. Allemaal komen ze ooit op het punt dat ze moeten nadenken over samengaan of of overnemen om te kunnen doorgroeien. Dat zijn de grootste uitdagingen die een ondernemer kan aangaan. De theorie is daarbij slechts van beperkte waarde; praktijkervaringen delen is minstens zo belangrijk. Dat staat dan ook centraal op de Amersfoortse Overname Dag.” Voor investeerders, (M&A) managers en DGA’s van (middel-) grote bedrijven is deelname gratis.

U kunt op: http://www.033overnamedag.nl/ terecht voor meer informatie!

Reacties