Lucas Bolsius opent fototentoonstelling ‘De Raad van hier en nu’

Foto: Gemeente Amersfoort

op zaterdag 16 december werd de tentoonstelling ‘De Raad van hier en nu’ geopend in de Bibliotheek Eemland door burgemeester Lucas Bolsius. Met het ondertekenen van de banner van AmersfoortKiest zijn hiermee de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 van start gegaan.

Voor AmersfoortKiest maakte fotograaf Remko Schotsman een reeks portretten van verschillende raadslieden. Deze foto’s worden ondersteund met interviews met de geportretteerden. Bibliotheek Eemland en AmersfoortKiest willen zoveel mogelijk Amersfoorters enthousiast maken om te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De fototentoonstelling is gratis toegankelijk in de Bibliotheek Eemland.
“Het gaat niet alleen om kiezen, het gaat vooral om interactie, betrokkenheid en ontmoeting”, vertelt Bolsius. Tijdens de opening van de tentoonstelling ‘De Raad van hier en nu’ was er veel belangstelling bij de Bibliotheek Eemland. Lokale politici, mensen uit het culturele veld en geïnteresseerde waren afgekomen op de start van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart a.s..
Lucas Bolsius: “Het is mijn intentie om alle stemlokalen op 21 maart te gaan bezoeken. Ik wil zo snel mogelijk na het sluiten van de stemlokalen de opkomst doorgeven, zodat we ook in de landelijke verslaglegging als Amersfoort in beeld komen.”

Remko Schotsman laat politici zien zoals ze zijn
Tien jaar geleden is fotograaf Remko Schotsman in Amersfoort komen wonen en sindsdien is hij geïnteresseerd in de manier waarop onze stad bestuurd wordt.
Hij portretteerde raadsleden op hun favoriete plek en uit zijn foto’s en teksten blijkt een grote interesse in mensen en hun beweegredenen. Hij laat de politici zien zoals ze zijn.
Schotsman hoopt dat met zijn bijdrage aan Amersfoort Kiest meer inwoners een beeld krijgen hoe de Amersfoortse politiek werkt. De interviews zijn te lezen op AmersfoortKiest.nl.

Bibliotheek Eemland als centrale plek voor AmersfoortKiest
EVA is de publieke, lokale omroep van Amersfoort en Leusden en initiatiefnemer van het multi-mediaplatform AmersfoortKiest. AmersfoortKiest brengt serieuze informatie, aardige weetjes en onmisbare nieuwtjes in de periode van nu tot en met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.
Bibliotheek Eemland speelt een belangrijke rol op meerdere gebieden van de maatschappij; ‘ontmoeting en verbinding’, ‘educatie en onderwijs’ en ‘zelfredzaamheid en participatie’. De Bibliotheek Eemland wil een centrale plek zijn in de stad, waar iedereen terecht kan, juist in een democratisch proces als de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Cookieinstellingen