200 scholieren maakten 330 kerststukjes

Foto: Felini Foundation

Op vrijdag 8 december maakten ruim 200 scholieren uit Amersfoort 330 kerststukjes speciaal voor ouderen in de wijk Kattenbroek.

De bedoeling was om ouderen in het zonnetje te zetten. Ouderen hebben immers in de jaren 50 Nederland weer opgebouwd en stonden aan de wieg van de welvaart zoals we die nu kennen. Zij zijn waardevol voor ons allemaal en verdienen een kerststukje! De actie was super geslaagd.

De ruim 200 scholieren aan de Gabrie Mehenschool in Kattenbroek maakten met prachtige materialen onder begeleiding van bloemist Godelieve van den Hengel-Spijker, vele hulpouders, leerkrachten en zelfs oud-leerlingen 330 kerststukjes. De inkoop van materialen en sponsoring van onder meer uitstekende trosroosjes en oasis werd geregeld door de Felini Foundation. De stichting, die communicatie tussen generaties bevordert met vrolijke, positieve projecten binnen de bloemen of muzikale wereld.

Supermarkt Picnic verzorgde op uitstekende wijze de logistiek op vrijdag 8 december. De kerststukjes werden in de middag bezorgd bij de ouderen.

Deze kerstactie ontving steun van het buurtbestuur Kattenbroek en de gemeente Amersfoort uit het buurtbudget Kattenbroek(BIK). Ook winkeliers van winkelcentrum Emiclaer ondersteunden de actie.

Reacties