Strooiwagens op de Utrechtse provinciale wegen volop in touw

Foto: Provincie Utrecht

De provincie Utrecht zet vandaag nog intensief strooiwagens in vanwege het winterse weer. Het afgelopen weekend zijn de 26 strooiwagens bijna continu op de weg geweest om te strooien op de 330 kilometer aan provinciale wegen en 160 kilometer aan fietspaden, die de provincie beheert. In totaal is al 700.000 kilo zout gestrooid, zodat iedereen zo veilig mogelijk de weg op kan.

De provincie houdt de weersomstandigheden altijd goed in de gaten. Van oktober tot en met april staan gladheidscoördinatoren stand-by. Zij zorgen ervoor dat volgens de strooiplannen meerdere wagens tegelijk de weg bestrooien. Nog vlak vóórdat de weg glad is. Ook op fietspaden wordt gestrooid. Maar alleen strooien is niet voldoende. Het zout werkt pas als de weg intensief wordt bereden. Op de weg gebeurt dat sneller dan op het fietspad.

Goed voorbereid
De provincie is goed voorbereid op de winter. Zo is afgelopen zomer de zoutvoorraad op de steunpunten in Huis ter Heide en De Meern weer aangevuld, zijn alle strooiers en sneeuwschuivers en -ploegen onderhouden en hebben de chauffeurs de gecertificeerde wintertraining gehad. Ook heeft de provincie een contract waarbij nalevering van zout bij hevige weersomstandigheden gegarandeerd is.

Veiligheid
Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor de provincie Utrecht. Zo zorgen wij ervoor dat alle wegen en fietspaden aan de landelijke normen van verkeersveiligheid voldoen. Verder blijft de provincie constant kijken wat er op de wegen gebeurt en of er op bepaalde plekken extra maatregelen nodig zijn

Reacties

Cookieinstellingen