KNMI: code rood voor groot deel van het land

Foto: Rijkswaterstaat

Het KNMI heeft het weeralarm opgeschaald naar code rood voor het midden en zuiden van het land. Na een vrij rustige ochtendspits maakt Nederland zich op voor een onstuimige middag en avond.

Code rood is van kracht in het midden en zuiden van het land wegens grootschalige gladheid door sneeuwval. De sneeuwval breidt zich vanmiddag verder noordwaarts uit. Voor de noordelijke provincies wordt dan code oranje van kracht. Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10-15 cm.

Door de sneeuwval heeft de NS haar dienstregeling aangepast. Er rijden minder treinen en door de start van de nieuwe dienstregeling kunnen tijden gewijzigd zijn. Reizigers moeten rekening houden met langere reistijden, extra overstappen en drukte in de trein. NS adviseert mensen zo vroeg mogelijk naar huis te reizen, om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanners te raadplegen. De aanpassingen voor vandaag zijn in de reisplanner verwerkt.

Rijkswaterstaat riep al op om niet de weg op te gaan indien dat niet strikt noodzakelijk is en zo mogelijk thuis te werken. Hierdoor verliep de ochtendspits vrij rustig. Vanwege de sneeuwval wordt een drukke avondspits verwacht.

In de tweede helft van de avond trekt de sneeuw oostwaarts, waarbij het ook in Limburg weer gaat sneeuwen. Vannacht verlaat de sneeuw het oosten, maar blijft er kans op gladheid bestaan door sneeuwresten en bevriezing.

Reacties

Cookieinstellingen