Informatiebijeenkomst muziek-luisterkring in Het Eemhuis

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

In samenwerking met Stichting Senia organiseert de Bibliotheek Eemland een informatiebijeenkomst over muziek-luisterkringen.

Een muziek-luisterkring biedt liefhebbers van klassieke muziek de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, samen naar muziek te luisteren en hierover door te praten. De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 18 december om 14.00 uur in de Keizaal van de Bibliotheek het Eemhuis.

Tijdens de bijeenkomst zal Ton Buuursema namens Senia meer vertellen over muziekluisterkringen en onder zijn leiding zullen er vervolgens concrete afspraken gemaakt worden over de muziekstukken die het eerste jaar beluisterd en besproken worden en het tijdstip waarop de groep bij elkaar zal komen.

Muziek-luisterkringen van Senia komen eens in de zes à zeven weken bij elkaar. De bespreking vindt plaats aan de hand van discussievragen, vaak naar aanleiding van bepaalde delen van het muziekstuk. Voorbeelden van muziekstukken op de lijst zijn de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach en de Liederencyclus Winterreise van Franz Schubert.

Initiatiefnemer van deze bijeenkomst is de landelijke stichting Senia die tot nu toe leeskringen en museumgroepen oprichtte. Aanmelden vooraf is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld en kan via Senia, tel. 0570-562656 of e-mail¬†[email protected].

Reacties

Cookieinstellingen