Rijkswaterstaat adviseert om thuis te werken

Foto: Rijkswaterstaat

Weggebruikers moeten ook maandag de hele dag rekening houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert daarom zo mogelijk thuis te gaan werken.

Tijdens de maandagochtendspits kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. In de loop van de ochtend bereikt een nieuw sneeuwgebied het zuiden van het land, aldus het KNMI. Dat kan tot zeer gevaarlijke rij-omstandigheden en grote vertragingen, in met name de avondspits, leiden.

Deze sneeuw breidt zich in de middag over het land uit en zorgt voor een nieuw sneeuwdek. Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, lokaal nog meer. Hiervoor is een code oranje van kracht. Verder kan het in de ochtend door bevriezing of sneeuwresten nog plaatselijk glad zijn.

Weggebruikers die wél in de auto stappen, krijgen het advies de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden. Dat betekent voldoende afstand houden en langzaam rijden.

Rijkswaterstaat zet ook vandaag al het beschikbare materieel en personeel in voor gladheidsbestrijding. Naast strooiwagens en sneeuwschuivers worden ook de calamiteitenmachines ingezet. Deze bestrijden ijsplaten door een warme zoutoplossing op het ijs te spuiten.

Bron: Rijkswaterstaat en KNMI

Reacties

Cookieinstellingen