Inschrijving Bergcross Clinics is open

Foto: AV Altis

Zondag 18 februari 2018 vindt de 27e Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross plaats. Het pittige parcours is gelegen in het mooie bosgebied bij de watertoren aan de Utrechtseweg in Amersfoort. Om goed voorbereid aan de start te staan, organiseert Atletiekvereniging Altis voor belangstellenden voorafgaand aan de Bergcross 6 clinics. De inschrijving voor de clinics is open.

Opzet clinics
Deze clinics zijn bedoeld voor lopers met weinig of geen crosservaring en die het leuk vinden om onverhard in de natuur te lopen. Het is leuk en gezond om sportief bezig te zijn in het bos. In deze clinics werk je naar een hoogtepunt: op zondag 18 februari 2018 kun je in de Bergcross laten zien wat je bereikt hebt.

De clinics worden gegeven door gediplomeerde Altis-trainers. De clinics bestaan uit 6 trainingen op zondagochtenden. De eerste vindt plaats op zondag 7 januari 2018 in het natuurgebied “De Stompert” in Soest. Van de deelnemers wordt een zekere mate van basisconditie verwacht: je moet  een rustige duurloop van 1 uur aan kunnen.

Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan:
– Techniek: bochten/hoogteverschillen
– Tactiek: krachtverdeling/starten
– Fysiek: uithoudingsvermogen verhogen/snelheid verbeteren

Data clinics
De trainingen worden gegeven op de zondagochtenden 7, 14, 21, 28 januari en 4 en 11 februari 2018

Locatie
Gestart wordt om 09:30 uur bij restaurant ’t Hoogt, Van Weerden Poelmanweg 220, 3768 MN Soest. De trainingen vinden plaats bij het Soester Hoogt in het natuurgebied “De Stompert”. De laatste training is op het parcours van de Bergcross.

Kosten deelname
Deelname aan de 6 clinics kost € 25,-. Dat is inclusief deelnamebewijs aan de Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross (à € 8,50). Bij het inschrijven voor de Bergcross kun je aangeven dat je ook wilt deelnemen aan de clinics. Ook zonder deelname aan de Bergcross ben je uiteraard welkom bij de clinics.

Ga voor meer informatie en online inschrijven naar: www.bergcross.nl

Reacties

Cookieinstellingen