Proof Bakery start crowdfunding voor bakkerij en café in Vathorst

In mei 2018 start in Vathorst een nieuw bakery café én opleidingsplek voor startende bakkerijondernemers. Proof Bakery is een plek waar een verbinding ontstaat met de producten, het ambacht, mensen en de buurt. Daarom is voor de financiering gekozen voor crowdfunding.
Initiatiefnemer van Proof Bakery is de Amersfoortse Vicky Littlejohn (37).

Voor de lokale bezoekers is Proof Bakery een gezellige bakkerij en café waar je brood en banket kunt kopen, waar je iets kan eten en drinken met zitgelegenheid binnen of buiten en waar producten met respect voor het ambacht worden bereid. Met lange processen, desem, eerlijke ingrediënten en transparantie in bereidingswijze maken de bevlogen vakmensen elke dag de producten in het zicht van de gasten.

Proof Bakery is tevens een plek waar de nieuwe ondernemers van bakkend Nederland worden opgeleid. Dit zijn carrièreswitchers die een bakkerijopleiding hebben afgerond, werkervaring als bakker hebben opgedaan en ambitie hebben om een eigen bedrijf te starten. In een veilige, gefaciliteerde omgeving geeft Proof Bakery deze starters gedurende één jaar de ruimte om te experimenteren en bakkerijondernemerservaring op te doen. Zij zijn verantwoordelijk voor het bedrijf en krijgen hierbij begeleiding. Deze ondernemers in spé worden bovendien gestimuleerd om hun eigen businessplan te schrijven voor hun bakkerij, om vervolgens ná dat jaar op een andere plek in Nederland hun droom te realiseren. Dit is ook de oorsprong van de naam Proof Bakery, een proofbakkerij waar de startende ondernemers op proof zijn, ze hun ondernemersproof gaan doen maar vooral ook een plek waar straks ontzettend veel lekkere dingen te proeven zijn!

Om de start mogelijk te maken is minimaal € 200.000 nodig. Proof Bakery zoekt daarom investeerders die willen participeren en dat kan op twee manieren. De Proofkaart van € 250 geeft recht op twee jaar lang elke week € 2,50 korting op producten, koffie en maaltijden, vier keer per jaar recht op koeken en andere acties en geeft de participant ruim 31% rendement over twee jaar. Ook is er een crowdfundingslening met een nominale rente van 7% mogelijk met een totale looptijd van 60 maanden.

Initiatiefnemer Vicky Littlejohn is tevens oprichter en bestuurslid van Bakery Institute, de particuliere bakkerijopleiding voor iedereen die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak. Littlejohn wil met haar nieuwe initiatief zorgen dat er in versneld tempo nieuwe bakkerijen starten en de bakker weer terugkeert in het straatbeeld. Bovendien wil zij op deze wijze bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid in haar wijk Vathorst.

Meer informatie over de crowdfunding en Proof Bakery is te vinden op www.proofbakery.nl

Reacties