Informatieavond wint CVA zorginnovatieprijs 2017

Foto: Meander Medisch Centrum

Jaarlijks reikt Kennisnetwerk CVA Nederland de zorginnovatieprijs uit. Dit jaar won Meander Medisch Centrum de eerste zorginnovatieprijs met de informatieavond “Verder na een beroerte”. De prijs werd uitgereikt op 1 december 2017 in Evoluon Eindhoven.

Sinds 2007 organiseert Meander Medisch Centrum een informatieavond voor thuiswonende patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt. De avond wordt verzorgd door de neuroloog en/of physician assistent, de revalidatiearts, paramedici en externe sprekers. Alle patiënten die in het afgelopen jaar met een beroerte zijn opgenomen, worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd in het kader van voorlichting en nazorg.

In 2016 is een onderzoek verricht door de CVA knowledge brokers Pien Slingerland, Anika van de Pol en Lysanne Wien naar de wensen, behoeften en verwachtingen van de patiënten en hun naasten gericht op tevredenheid over de invulling van de avond. Naar aanleiding van de uitkomsten is de informatieavond aangepast waardoor deze beter aansluit bij de actuele richtlijnen en behoeften van patiënten en hun naasten. Zo is er een grotere diversiteit aan aanbod workshops waardoor er meer persoonlijke aandacht mogelijk is. Er is meer aandacht gekomen voor de niet zichtbare gevolgen na een beroerte. Ook is er een andere positionering van de zorgmarkt met daarin o.a. ruim plaats voor NAH organisaties uit de regio. De gehele avond krijgt van de patiënten en hun naasten ruim een 8.

Bekijk de winnende poster van de CVA knowledge brokers

Reacties

Cookieinstellingen