“Eten en drinken is meer dan een biologische vereiste”

Foto: Kunstenkunde.nl

Kunsthistorica Willy Atema brengt dinsdagavond 12 december een bezoek aan de Bibliotheek het Eemhuis. Atema geeft van 19.30 tot 21.30 uur de lezing “Eten, drinken en vrolijk zijn”, waarin zij de toehoorders meeneemt langs feestmaaltijden op doek en uitlegt waarom eten en drinken meer is dan een biologische vereiste.

Volgens de kunsthistorica is de hele samenleving, het dagelijkse leven en de hele cultuur doordrongen van eten en drinken. Wie ergens op bezoek gaat, wordt vast en zeker onthaald met een kopje koffie of thee. Voor sommigen is eten en drinken (en het maken daarvan) zelfs een hoge kunst, ook wel gastronomie genoemd. Willy Atema vertelt u graag meer over de feestmaaltijden van onze voorouders en de traditionele dranken die men schonk bij speciale gelegenheden.

Aanmelden
Om deze lezing bij te wonen, dient u vooraf een ticket te kopen via www.bibliotheekeemland.nl. Leden van de Bibliotheek Eemland betalen € 7,50 voor een ticket. Niet-leden betalen € 8,50. Een kopje koffie of thee bij ontvangst staat die avond uiteraard voor u klaar.

Reacties

Cookieinstellingen