Waterschap Vallei en Veluwe installeert Raad van Kinderen

Foto: Waterschap Vallei & Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe installeert per 1 januari 2018 een Raad van Kinderen. Het waterschap geeft daarmee jongeren een stem in haar werk en hoopt op nieuwe denkrichtingen in water- en klimaatvraagstukken. De organisatie gaat een samenwerking van drie jaar aan met Missing Chapter (MCF).

Gedurende de drie jaar van samenwerken met Missing Chapter wordt ieder jaar een nieuwe Raad van Kinderen geïnstalleerd. Dit om de frisse denkrichtingen te bevorderen, maar ook om meer kinderen kennis te laten maken met het werk van het waterschap. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin, Waterschap Vallei en Veluwe: ‘Kinderen zijn onze toekomstige water- en klimaatambassadeurs en juist zij hebben het vermogen om te komen met verrassende ideeën. We zijn erg enthousiast om met de raad in gesprek te gaan over dilemma’s uit ons dagelijkse werk.’

Actuele vraagstukken
De Raad van Kinderen krijgt actuele vraagstukken of probleemstellingen voorgelegd door het waterschap. Zij doen daar vervolgens onderzoek naar en presenteren hun bevindingen aan het waterschap. Prinses Laurentien van Oranje is de oprichter van MCF en nog steeds betrokken als directeur bij de stichting. Prinses Laurentien: ‘De thema’s waar de waterschappen zich mee bezig houden lenen zich in de huidige tijdsgeest uitstekend voor een Raad van Kinderen. We zijn dan ook blij dat Waterschap Vallei en Veluwe deze handschoen oppakt.’ De vraagstukken die voorgelegd worden hebben onder andere te maken met de thema’s ‘klimaatverandering’, ‘circulaire economie’, ‘waterbewustzijn’ en ‘energietransitie’. Vraagstukken die dagelijks onderdeel uitmaken van het werk van een waterschap.

Over Waterschap Vallei en Veluwe
Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd afvalwater in het gebied tussen IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. Samenwerken en vernieuwen zijn essentieel in ons werk. Volg persberichten en ander nieuws over Waterschap Vallei en Veluwe op www.twitter.com/valleienveluwe/

Over de Missing Chapter
Missing Chapter is een stichting opgericht in 2010 door Laurentien van Oranje die zich inzet voor een inclusieve samenleving. Daartoe is onder meer de Raad van Kinderen opgericht die kinderen verbindt aan besluitvormers en bestuurders om mee te kunnen denken over dilemma’s die de toekomst betreffen. Inmiddels hebben meer dan 100 organisaties gewerkt met een Raad van Kinderen.

Reacties