Groencement voor Kindercentrum Panta Rhei in Amersfoort

Natuurbeleving is een hele belangrijke kernwaarde en onlosmakelijk met Panta Rhei & Panta Paideia verbonden. Buiten spelen in een groene omgeving, buiten en binnen leven met de seizoenen, kiezen voor natuurlijke materialen, biologische voedingsmiddelen en producten; dit zijn een paar aspecten die illustreren dat het kindercentrum letterlijk en figuurlijk dichtbij de natuur staat.

Stichting Groen Cement wil bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen die de kans krijgt liefde voor de natuur te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen en dragen dat als vanzelfsprekend over aan volgende generaties.

Veel mensen voelen de behoefte om natuur weer in een kinderleven terug te brengen en toch blijkt dat hulp, inspiratie, advies, materialen en activiteiten, zo versnipperd worden aangeboden dat beide werelden elkaar moeilijk treffen. Groen Cement is een open netwerk waarin ze graag alle professionals die werken met kinderen en alle unieke specialisten binnen natuur- en milieu bij elkaar brengen. Ze zijn letterlijk ‘cement’ tussen twee werelden.

Omdat kinderen juist in de eerste jaren van hun leven blijvend gevoel voor natuur ontwikkelen zijn de activiteiten vooral gericht op de kinderopvang. Panta Rhei is hier een goed voorbeeld van. “Wat we met zijn allen oogsten is een wereld waar kinderen vrij in en met natuur kunnen spelen en waarin zij zullen merken dat zij ‘het cement’ zijn voor een gezondere en mooiere wereld. Hier dragen wij graag een steentje aan bij”, aldus het kindercentrum.

 

Reacties

Cookieinstellingen