Het mooiste Kerstoratorium in de St Martinuskerk in Amersfoort

Foto: St Martinuskerk

Al vele jaren is dirigent Pieter Jan Leusink een graag geziene dirigent in de Sint Martinuskerk te Hoogland. Als hij er is dan laat hij zijn publiek genieten van de vele mooie composities die Bach gemaakt heeft. Maar ook werken van Händel zijn hem niet onbekend.

Händels Messiah
Bij de première van Händels Messiah stonden de koning en hoogwaardigheidsbekleders op bij het horen van het indrukwekkende ‚Halleluja’. Op uitzinnige wijze brachten zij hulde aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink grijpt terug op de bezetting die Händel gebruikte tijdens de première in Dublin. Zestien zangers die in één lijn opgesteld staan, orkest zonder hobo’s, maar met baroktrompet en pauken. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium.

Pieter Jan Leusink
Grote barokke expressie is de aantrekkingskracht van concerten met dirigent Pieter Jan Leusink en zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. In het bijzonder kunt u genieten van de door internationaal gerenommeerde solisten uitgevoerde aria’s: sopraan Yana Mamonova, sopraan Olga Zinovieva, countertenor Sytse Buwalda en tenor Martinus Leusink.
Direct na zijn concerten in de Royal Opera House in Convent Garden (Londen) komt één van de bekendste opera bassen ter wereld naar Nederland om de machtige aria ‘The trumpet shall sound’ te vertolken: Andrew Slater.

Datum: vrijdag 8 december
Tijd: 19.30 uur
Locatie: St Martinuskerk in Amersfoort
Tickets zijn hier te bestellen.

Reacties

Cookieinstellingen