Lekker klauteren en spelen met water

Foto: Waterschap Vallei en Veluwe

Donderdag 16 november werd de waterpomp op het schoolplein van ABC de Laak in Vathorst officieel in gebruik genomen. Een enthousiaste kleuterklas hielp graag mee.

Vol enthousiasme testten zij de waterpomp. Het schoolplein van de twee basisscholen, kinderdagverblijf, peuterschool en de buitenschoolse opvang wordt omgetoverd tot een groen schoolplein. Tegels zijn weggehaald, bomen en struiken komen ervoor terug. Een beek, waterpomp, brug, ontdek pad, klauterzone en nog veel meer zorgen straks voor extra veel speelplezier. En de kinderen? Die kunnen bijna niet wachten.

Niet alleen leuk, ook heel nuttig
Een groen schoolplein is niet alleen leuk maar ook heel nuttig. Schoolpleinen bestaan vaak uit veel beton en tegels. Deze houden veel warmte vast. Hierdoor kan het erg warm worden in de zomer. Ook kan regenwater niet in de bodem grond zakken door alle stenen en daardoor kan weer wateroverlast ontstaan. Reden voor Waterschap Vallei en Veluwe om een bijdrage te leveren aan 6 scholen in Amersfoort die hun schoolpleinen groener willen inrichten.

Nog meer groen
Naast ABC de Laak, gaan ook de Kubus (2 locaties), Vrije school Amersfoort, de Prins Willem Alexanderschool in Amersfoort en Langenoord in Hoogland hun schoolplein groener maken. Zo kunnen kinderen straks de natuur beleven op hun schoolplein èn komt er meer groen in de stad.

Reacties

Cookieinstellingen