Ben van den Dungen Quartet in Observant

Foto: Bert van Dungen Quartet

“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten”, zei drummer Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek die saxofonist Ben van den Dungen woensdag 29 november in De Observant speelt met zijn groep. Naast Ben bestaat deze uit pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Gijs Dijkhuizen. De aanvang is 20:30 uur en de toegang € 5,00 (inclusief een consumptie).

Ben van den Dungen begon zijn carrière in het begin van de jaren ‘80 met het illustere duo Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk. Sindsdien heeft hij in menige groepen gespeeld en heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 4500 concerten in 70 verschillende landen gegeven.

Het Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een ‘happy feel’ en 100% pure jazz.

In mei van 2014 speelde Ben van den Dungen zeven dagen in de beroemde jazzclub in Madrid ‘Café Central’. Hij nam alle dagen op en het resultaat is de cd ‘A night at the club’. Dit album ontving lovende recensies in de Nederlandse pers. Zo schreef dagblad Trouw “Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt.”

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.
Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Reacties

Cookieinstellingen