Workshop over gebruik en privacy Facebook en WhatsApp

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

In samenwerking met Connect organiseert de Bibliotheek Eemland in de Week van de Mediawijsheid de workshop “Facebook en WhatsApp” voor wie meer wil weten over onder meer het gebruik en privacy van deze kanalen.

U bent van harte welkom in de Bibliotheek het Eemhuis op woensdag 22 november of in de Koperhorst op donderdag 23 november. De workshop begint om 15.00 uur.

Tegenwoordig zijn sociale media niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en maken jong en oud gebruik van deze mogelijkheden om op de hoogte te blijven of contacten te onderhouden. Maar hoe gaat het precies in zijn werk? En waar moet je op letten of juist voor oppassen?

Twee bijeenkomsten
De workshop bestaat in totaal uit twee bijeenkomsten. Bij de eerste bijeenkomst in november is er aandacht voor een algemene uitleg en toelichting over beide platformen en het aanmaken van een profiel of account. Daarna hebben deelnemers een aantal weken de tijd om zelf te oefenen. De tweede sessie richt zich op de privacy van sociale media, zoals het aanpassen van instellingen en de voor- en nadelen hiervan. Als afsluiting krijgt u een aantal tips mee naar huis over hoe u veilig gebruik kunt maken van sociale media en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt met de deelnemers een datum afgesproken voor de tweede bijeenkomst.

Deelnemen
Om deel te nemen aan de workshop in de Bibliotheek het Eemhuis kunt u zich aanmelden bij de balie van het Eemhuis of bellen naar 033 – 463 19 14. Om mee te doen in de Koperhorst kunt u zich aanmelden bij de balie van de Koperhorst, bellen naar 033 472 62 14 of mailen naar [email protected]. De kosten bedragen € 12,50 per persoon.

Reacties

Cookieinstellingen