Schemerconcert op zondag 26 november 2017

Installatie in een combinatie van video, water en geluid tijdens Schemerconcert
Foto: FASadE

In het kader van de tentoonstelling ‘De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig.‘ vindt in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort op 26 november het tweede Schemerconcert plaats.

Ditmaal heeft het concert een intrigerend en meditatief karakter. Drie kunstenaars in muziek, video, fotografie en beeldende kunst geven het publiek met hun installatie van video, water en geluid, een onvergetelijke ervaring. Start van het concert is rond zonsondergang. De intredende schemering zal de sfeer op een bijzondere manier bepalen.

Video-kunstenaar Martin Boverhof, percussionist Michael Weilacher en muzikant Miako Klein, beiden uit Berlijn, combineren muziek, fotografie en beeldende kunst en maken daarbij gebruik van geluidgolven die een wateroppervlak in beweging brengen. Deze installatie combineert de esthetiek en intrinsieke schoonheid van het Rietveldpaviljoen op een optimale manier.

In de installatie worden beelden verticaal geprojecteerd door een basin met water. Klanken van de contrabas-blokfluit brengen het wateroppervlak in beweging en vervormen daarmee het licht van de projecties tot kristal-achtige patronen. Het concert bestaat uit drie onderdelen: verkennen, focus en transformatie. Een zondagmiddag om niet snel meer te vergeten!

Met medewerking van Miako Klein, installatie, fluit; Michael Weilacher, percussie; Martin Boverhof, videoprojectie.

Datum en tijd: zondag 26 november, 17.00-18.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Locatie: Rietveldpaviljoen Amersfoort, Zonnehof 8
Tickets: € 10,- inclusief toegang tot de tentoonstelling
Aanmelden graag via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen