Cortez op Stadspodium de Observant

Foto: Clemens Rikken

Bij de Observant staan eens per maand de leukste akoestische popbandjes op het podium onder de noemer POPservant ‘unplugged’. Op woensdag 22 november is dat de Amersfoortse formatie Cortez, bestaande uit zanger en gitarist Sander van der Horn, Deborah Warta, Jeroen Bosboom, Joost Simhoffer en Matijn Blijenberg. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Cortez speelt een eigen repertoire van toegankelijke country-folk popsongs. Met een leadzanger en leadzangeres en bovenop de basisbezetting instrumenten als accordeon, lapsteel, banjo en mandoline is Cortez in staat om elk nummer een eigen sfeer te geven. Een dynamische ritmesectie, meerstemmige zang en een beetje twang geven het geheel een extra duwtje. Invloeden lopen uiteen van The Decemberists tot The Band, van Ryan Adams tot Wilco.

De band bestaat inmiddels ruim tien jaar en speelde op vele podia in de thuisregio Amersfoort en daarbuiten. Van kleine semi-akoestische optredens tot aan grotere podia op buitenfestivals: Cortez is veelzijdig en voelt zich overal thuis. De band bracht in eigen beheer twee cd’s uit en werkt momenteel aan een derde album.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Reacties

Cookieinstellingen