Routebureau Utrecht stimuleert wandelen, fietsen en varen in de regio

Foto: Provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft samen met de Utrechtse gemeenten het Routebureau Utrecht opgericht. Het Routebureau zorgt voor het beheer, de ontwikkeling, het onderhoud en de informatievoorziening van de routenetwerken die door gemeenten, de recreatieschappen en de provincie zijn aangelegd. Per 1 januari 2018 is het Routebureau operationeel. De taken van het Routebureau worden uitgevoerd door Recreatie Midden-Nederland.

Doel van het Routebureau is dat mensen meer gaan wandelen, fietsen en varen. Goede routenetwerken in de hele provincie sporen mensen aan meer te wandelen en te fietsen. Dit past binnen de ambitie van de provincie Utrecht om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving.

Onderhouden en bewegwijzering
Het Routebureau Utrecht zorgt ervoor dat informatiepanelen en bewegwijzering worden onderhouden. Ook moeten knooppunten goed op elkaar aansluiten. Themaroutes voor recreanten en toeristen maken wandelen en fietsen daarnaast nog leuker. Het nodigt uit om de prachtige steden, dorpen en natuur die de regio Utrecht te bieden heeft op de fiets, wandelend of varend te ontdekken. Het Routebureau gaat daarbij nauw samenwerken met de toeristische marketing organisaties in regio Utrecht.

Op vrijdag 2 maart 2018 wordt de oprichting van het Routebureau gevierd tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht.

Bron: Provincie Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen