Race mee voor een plee!

Foto:

Ambassadeur Barry Atsma loste zondag het startschot voor de duizend renners die meededen aan de 5e Startbaanrun.

Onder het motto ‘Race mee voor een plee’ vraagt de ontwikkelingsorganisatie Simavi op een ludieke en eigentijdse manier aandacht voor een van hun grootste speerpunten: goede sanitaire voorzieningen voor iedereen. Hiermee start de stichting ook de #toiletselfie-movement in aanloop naar Wereld Toilet Dag op 19 november.

Wereldwijd hebben 2,4 miljard mensen geen toegang tot een toilet. Dat is een derde van de wereldbevolking. Wat voor ‘ons’ heel normaal is, is voor heel veel mensen helemaal niet normaal. En wie geen toegang heeft tot een schoon toilet en voorzieningen om je handen te wassen, loopt grote gezondheidsrisico’s. Daarom start Simavi vanaf vandaag de #toiletselfie-movement. De komende twee weken kan iedereen ongegeneerd zijn of haar #toiletselfie posten om bewustwording te genereren voor dit grote probleem.

Doe ook mee voor een schone plee en plaats een #toiletselfie. Iedereen ter wereld verdient een gezond leven!

Over Simavi & Wereld Toilet Dag!
Alleen als je gezond bent, kun je voor je gezin zorgen en de armoedespiraal doorbreken. Een goede gezondheid is dus de basis van alles. Simavi zet zich daarom wereldwijd in voor een goede gezondheid voor iedereen. Wij zorgen ervoor dat kwetsbare mensen, vooral meisjes en vrouwen, in arme en minder welvarende landen in staat zijn een gezond leven te leiden.

Reacties

Cookieinstellingen