Meander Medisch Centrum op 3 in AD Top 100

Foto: Meander MC

Meander Medisch Centrum heeft de 3e plaats behaald in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100. Dit is een flinke stijging ten opzicht van vorig jaar (15e plek). De top-3 notering geeft aan dat de kwaliteit van het ziekenhuis prima op orde is op een groot aantal onderdelen.

Meander scoort goed op veel voorkomende ingrepen zoals het verwijderen van de galblaas, het behandelen van darm- en borstkanker en heupfracturen. Ook de controle op ondervoeding, delier en bloedvergiftiging is beter dan elders.

Frank de Reij, CEO van Meander: “Ik ben enorm trots op deze plek in de AD Top 100. Het is een groot compliment voor alle artsen en medewerkers van ons ziekenhuis. Zij zetten zich elke dag in voor excellente zorg. De hoge positie in de AD Top 100 Ziekenhuizen bevestigt het rapportcijfers 8,5 dat patiënten ons geven. Patiënten kunnen bij ons rekenen op een hoge kwaliteit van zorg, in onze operatiekamers, aan bed en op onze poliklinieken.”

De Ziekenhuis Top 100 kijkt voor de beoordeling van de Nederlandse ziekenhuis puur naar medische indicatoren: dat geeft het meeste inzicht in de kwaliteit van zorg. Andere zaken worden niet meegewogen. Dit jaar is de 14e keer dat de ranglijst verschijnt. Elke keer worden de ziekenhuizen op verschillende punten beoordeeld. Meander heeft door de jaren heen bijna altijd een positie in de top 20 behaald. Dit geeft aan dat, welke criteria ook worden gehanteerd, de kwaliteit in Meander Medisch Centrum op orde is.

Reacties

Cookieinstellingen