Feestelijke uitreiking vouchers voor groene bewonersinitiatieven

Foto: Provincie Utrecht

Tien aansprekende groene buurtinitiatieven ontvingen op 2 november uit handen van gedeputeerde Mirjam Maasdam hun voucher ‘Beleef en bewonder!’, ter waarde van 500 of 1.000 euro. De bewoners- of vrijwilligersgroepen kunnen hiermee een bijdrage leveren aan de vergroening van hun dorp of wijk.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden vouchers uitgereikt aan heel diverse projecten waaronder vlindertuinen, een bijenhotel, de vergroening van buurten en schoolpleinen en het onderhoud van twee poelen en broedplaatsen voor ringslang en ijsvogel. “Goed om te zien dat er zoveel Utrechters op verschillende manieren betrokken zijn bij de vergroening van hun omgeving. Zo werken we met z’n allen op eigen wijze aan behoud en versterking van de prachtige natuur in onze provincie.”

Een voucher aanvragen kan nog tot 21 november. Op de website van Groen aan de Buurt vinden geïnteresseerden meer informatie over de regeling en voorwaarden, en kunnen zij een aanvraag indienen.

Groen aan de buurt
De uitvoering van de voucherregeling is in handen van het programma Groen aan de Buurt, waarbinnen vrijwilligers en gemeenten worden ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten.

Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN UtrechtLandschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Provincie Utrecht is financier van deze samenwerking en van deze regeling.

Reacties

Cookieinstellingen