Qualifiers Master Throwdown van start bij Crossfit Amersfoort

Alhoewel de Master Throwdown pas in januari in de Prodentfabriek plaats zal vinden, zijn de voorbereidingen voor de atleten al in volle gang.

Vandaag vond bij Crossfit Amersfoort de 1e Qualifier plaats. Alle aangemelde atleten moeten zich in aanloop naar het evenement door een drieweekse periode werken, waarbij iedere week een andere workout moet worden uitgevoerd. Om de resultaten te kunnen vergelijken dienen deze workouts door judges gejureerd te worden en leggen de deelnemers hun workout vast op video.

“Een heel karwei”, zegt Claudia Mahler, samen met Lonneke van Oordt en Kim Anna Schouten initiatiefnemer bij At The Bar Events. “We hebben dit jaar 874 inschrijvingen, dat is bijna het dubbele van vorig jaar. Al de resultaten moeten wij beoordelen, dus je begrijpt dat het bekijken van de video’s veel tijd kost.”

De Master Throwdown is een Crossfit wedstrijd speciaal voor atleten in de master leeftijd. “Dit jaar hebben we voor het eerst de leeftijdsgroepen 35-39 jaar toegevoegd en hebben we ook een speciale Masters Teens Throwdown. Crossfit onder kinderen wordt steeds populairder en het is voor hen een mooie manier om ervaring op te doen met wedstrijden.”

Dat de Master Throwdown populair is binnen Crossfit, dat blijkt wel uit de inschrijvingen. Bijna 900 aanmeldingen uit ruim 20 verschillende landen. Na de drie Qualifiers wordt een resultatenlijst opgesteld. De beste atleten per categorie worden vervolgens uitgenodigd voor de Master Throwdown die op 20 en 21 januari 2018 plaats zal vinden in de Prodentfafbriek. Gedurende twee dagen zullen de teens en master-atleten zich in het zweet werken door zes workouts af te werken, waarna de winnaars worden gekroond.

 

Reacties

Cookieinstellingen