Kunstuitleen Amersfoort presenteert tentoonstelling

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Van 4 november tot en met 5 januari 2018 zal in Het Vooruitzicht en in Espressobar de Draak in Het Eemhuis de tentoonstelling ‘FIJN in hout en porselein, twee kunstenaars, twee disciplines in beeld’ te zien zijn. De tentoonstelling toont houten objecten van Frank Driessen, een Amersfoortse kunstenaar, naast werk van Henk Wolvers, een keramist uit Den Bosch. De werken zijn te bekijken tijdens de openingstijden van Het Eemhuis.

Frank Driessen heeft een passie voor hout. In zijn atelier krijgt hout van oude bomen een tweede leven. Zijn atelier bevindt zich in de voormalige paardenstal van koetshuis Randenbroek te Amersfoort. Daar “bevrijd” hij zijn vormen uit oude bomen, specifieke vergroeiingen en aangetaste delen van de boom.

Henk Wolvers werkt al 25 jaar met porselein en is daar nog niet op uitgekeken. De specifieke eigenschappen van porselein inspireren hem steeds weer opnieuw. Wolvers woont en werkt Den Bosch. Belangrijke uitgangspunten voor zijn werk zijn beweging en transparantie. Door de directe manier van werken, zijn de vormen niet star en volgt de tekening of het lijnenspel de beweging van de vorm.

Reacties

Cookieinstellingen