Latin met Samuel Ruiz bij Observant

Foto: Marie-Louise Boissevain

Woensdag 8 november krijgt de contrabas de hoofdrol bij de maandelijkse latinavond in Stadscafé de Observant. Bassist Samuel Ruiz krijgt deze avond alle voetjes van de vloer met zijn aanstekelijke tumbaos (Cubaanse baslijnen) en fascineert met mooie solo’s.

Hij wordt begeleid door zanger en pianist Marc Bischoff, zanger en bongospeler Daniel Patriasz en percussionist Nils Fischer. De aanvang is 21:00 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).\

Samuel Ruiz is op dit moment een van de meest gevraagde bassisten van Europa. Geboren in Caracas, Venezuela, speelde hij al op jongste leeftijd eerste viool in het symfonieorkest van Caracas. Later werd hij verliefd op de contrabas en studeerde op conservatoria in Caracas en Havana, Cuba. Sinds een aantal jaren leeft hij in Nederland waar het hij met bijna iedere latinband speelt. Verder tourt hij regelmatig internationaal met artiesten zoals Tito Nieves, Jimmy Bosch, Cheo Feliciano, Mael Ruiz, India, Issac Delgado en vele anderen. Sinds 2015 is hij de ster op de babybass bij Nils Fischer & Timbazo.

Stadscafé de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Reacties