Leer werken met de e-overheid bij de cursus Digisterker

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Vrijdag 3 november start er een nieuwe cursus Digisterker in het Eemhuis, waarbij deelnemers leren werken met de e-overheid. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens de cursus leert u onder andere hoe u een DigiD kunt aanvragen en hoe u deze kunt gebruiken.

Bijna alle overheidszaken worden tegenwoordig digitaal geregeld. Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, informatie aanvragen over de opbouw van AOW, het aanvragen van kinderbijslag: voor alles heeft u wel een computer nodig. Veel mensen hebben hier echter moeite mee. Daarom organiseert Seniorweb de cursus Digisterker, die wordt gegeven in vier bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers krijgen stap-voor-stap te horen hoe zij met de overheid kunnen communiceren. De groepen zijn klein, waardoor er volop aandacht is voor alle cursisten. Tijdens de cursus kunt u zelf oefenen op de computer (op een goed beveiligd netwerk). Is de computer nog onbekend terrein voor u? Dan is het verstandig eerst de gratis internetcursus ‘Klik & Tik’ te volgen in de Bibliotheek.

Aanmelden
De eerste bijeenkomst staat gepland op vrijdag 3 november van 14.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://amersfoort-eemhuis.seniorweb.nl/ of door het aanmeldformulier in te vullen. Dit formulier kunt u ophalen bij de balie van de Bibliotheek het Eemhuis en ingevuld weer inleveren. Als u telefonisch contact opneemt, kan een medewerker van de Bibliotheek u het formulier ook per post toesturen. De kosten voor de vier bijeenkomsten zijn € 10,- in totaal, inclusief koffie, thee en een cursusboek. De andere lessen vinden plaats op vrijdag 10, 17 en 24 november.

Reacties

Cookieinstellingen