Wereld Diabetes Dag 14 november in Meander Medisch Centrum

Foto: Meander MC

Meander Medisch Centrum organiseert op dinsdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, een informatiemarkt over diabetes. Mensen met diabetes, bezoekers en belangstellenden zijn van harte welkom op de diabetesmarkt, van 9.30 tot 15.30 uur in de Laan van het ziekenhuis.

Diabetesverpleegkundigen en diëtisten van Meander Medisch Centrum geven informatie over het ziektebeeld diabetes en de behandelvormen. Bezoekers kunnen gratis hun bloedglucose laten prikken door de diabetesverpleegkundigen. Een pedicure en personal coach zijn aanwezig om persoonlijke vragen te beantwoorden. Diverse organisaties zijn aanwezig met informatie, zoals de Diabetes Vereniging Nederland en leveranciers van hulpmiddelen, waaronder de Freestyle Libre (Abbott).

Al sinds 1992 is 14 november Wereld Diabetes Dag. Die dag is er veel aandacht voor de nog altijd toenemende groei van deze chronische aandoening en de steeds groter wordende sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen van diabetes. Voorlichting en bewustwording zijn daarom belangrijk.

Diabetes is een aandoening die bij onvoldoende behandeling tot complicaties kan lijden. Helaas komt diabetes op steeds jongere leeftijd voor. In Nederland hebben één miljoen mensen diabetes. Slechts 80% van hen weet dit. Dit betekent dat zo’n 200.000 mensen rondlopen met diabetes zonder dat ze het weten. Diabetes groeit harder dan gedacht. De verwachting is dat er in 2020 1,4 miljoen mensen met diabetes zijn.

Bron: Meander MC

Reacties