Amersfoortse IJshockeycompetitie bij WinterparadIJS Amersfoort

Foto: Bram Oosterhuis

Deze winter kan er weer geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort. Voor de vijfde keer wordt de schaatsbaan, welke meer dan 600 vierkante meter meet, op het Eemplein gebouwd.

Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 24 november tot en met zondag 7 januari. Ook dit jaar wordt een ijshockeycompetitie georganiseerd bij WinterparadIJS Amersfoort. Begin december is de baan op maandagavonden het strijdtoneel van scholen, bedrijven, horeca en sportclubs bij de Amersfoortse IJshockeycompetitie. Een sportieve, maar ook gezellige winterse activiteit voor vrienden, sportclubs en bedrijven.

Elke avond spelen vijf teams tegen elkaar. Een team bestaat uit 6 spelers (en een coach die niet actief meespeelt). Elke wedstrijd duurt 7 minuten. Ieder team speelt 4 wedstrijden per avond. De twee beste teams van iedere avond gaan door naar de finale op maandag 18 december.

De ijshockeyavonden beginnen om 19:30 uur met een korte clinic en de wedstrijden die daarna gespeeld worden duren tot ongeveer 22:30 uur. De organisatie is in handen van leerlingen van het ROC Midden Nederland.

De voorrondes zijn op 27 november, 4 december en 11 december. Het inschrijfgeld bedraagt € 75,- per team inclusief een drankje per persoon en gebruik van schaatsen, sticks en helm. Bereikt jouw team de finale, dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Je geeft je team op door een berichtje te sturen naar [email protected]

Reacties