Novatia lanveert EP op 5 november

Foto: Novatia

Na hun debuut “Remind you of yourself” uit 2015 en het vervolg “Reflection of Thoughts” uit 2016, kondigt NOVATIA met gepaste trots de release van hun derde release aan. De nieuwe EP “FLOW” zal op 5 november 2017 uitkomen.

“Flow” is een state of mind. In de flow zijn betekent creatief zijn, productief zijn, in control zijn. De wereld aan je voeten hebben. Je eigen keuzes kunnen maken en daarbij je hart volgen en je eigen weg vinden door het leven. Een verschil willen maken voor jezelf of anderen, ongeacht hoe groot of klein de impact ook is. Positief blijven, hoeveel negatiefs er ook op je af komt. In de flow komen is niet altijd makkelijk. En in de flow blijven al helemaal niet. Maar zit je eenmaal in die flow: zorg dan dat je er zoveel mogelijk van maakt!

Dit ongrijpbare gevoel dat je te pas en te onpas overvalt en weer ontglipt, was de inspiratie voor NOVATIA bij het schrijven van hun derde EP: “FLOW”. “Door te kijken naar onszelf en anderen, hebben we geprobeerd te achterhalen hoe mensen geïnspireerd raken om datgene te doen wat ze moeten doen om het beste te maken van de situaties waarin ze terecht komen. Hierbij kwamen we zelf ook al snel in de flow, en smolten de muzikale en tekstuele ideeën voor deze EP als vanzelf samen”, aldus zanger Joep Selen. Het resultaat is een verzameling van vijf gevarieerde nummers die zowel muzikaal als tekstueel verbonden zijn door het fenomeen flow. Vanaf de melancholieke akkoorden van het intro van “The Night is filled with Colors” via de snijdende riffs van “Between the Lines” tot het jazzy akoestische outro van “Before Autumn comes” baant ook deze EP zich vloeiend een weg tussen diverse stijlen (zoals het hoort bij NOVATIA) terwijl het verhaal wordt verteld over hoe mensen hun flow zoeken, vinden en weer kwijt raken. De toevoeging van percussie en blazers in combinatie met de warme en gedetailleerde productie maken dat “FLOW” met gemak uitstijgt boven de door zijn voorgangers “Remind you of yourself” en “Reflection of Thoughts” al hoog gelegde lat.

Het album zal beschikbaar zijn op alle gebruikelijke digitale platforms zoals Spotify, Apple Music/iTunes, Google Music, Deezer, CD Baby en Bandcamp. CD’s kunnen bij optredens worden aangeschaft of kunnen worden besteld via [email protected]. Pre-order informatie komt op korte termijn beschikbaar.

NOVATIA FLOW Tour 2017:

  • 22 september, Parktheater, Alphen aan de Rijn: samen met The Gift
  • 22 september, Theater de KOM, Nieuwegein: Night of the KOM’s festival met o.a. Awash
  • 5 november, Fluor, Amersfoort: de officiële FLOW release party
  • 18 november, De Uthof, Siegerswoude: Northen Prog Festival met o.a. Il Castello Di Atlante

Reacties