Registratie donorkeuze tijdens Donorweek in Meander Medisch Centrum

Foto: Donorweek

Orgaan- en weefseldonatie staat landelijk volop in de aandacht. Tijdens de Donorweek van 9 t/m 13 oktober staan in Meander Medisch Centrum deskundigen klaar voor iedereen die meer wil weten over registratie van zijn donorkeuze.

Ook is er uitleg over de procedures rondom donatie en transplantatie van organen en weefsels. Verder is het mogelijk om in gesprek te gaan over levensbeschouwelijke vragen rond dit onderwerp.

Donorweek

Donororganen en –weefsels zijn nodig om ernstig zieke mensen te helpen. De wachtlijst voor een transplantatie is nog steeds erg lang. Het beleid van de overheid is erop gericht om zoveel mogelijk mensen te bewegen hun keuze te registreren in het Donorregister.

De Donorweek biedt daarbij hulp door het geven van duidelijke informatie. In Nederland hebben bijna zes miljoen mensen  hun keuze om wel of geen donor te willen zijn al laten vastleggen.

Tijdens de Donorweek zijn deskundigen van Meander Medisch Centrum dagelijks tussen 9.00 en 15:00 uur aanwezig bij een stand in de Laan van het ziekenhuis. Zij beantwoorden alle vragen over registratie van de donorkeuze in het Donorregister en over orgaan- en weefseldonatie.

Meer informatie is beschikbaar op www.meandermc.nl/orgaandonatie.

Reacties