Informatiebijeenkomst over ontwerp Scholencomplex De Vosheuvel

Foto: Gemeente Amersfoort

Scholencomplex De Vosheuvel, voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs, krijgt een nieuw schoolgebouw. Dit nieuwe schoolgebouw moet voor 1 maart 2019 gerealiseerd zijn op de huidige locatie aan de Heiligenbergerweg 185.

Tot die tijd gaan de leerlingen tijdelijk naar school in Leusden. Het voorlopig ontwerp is klaar. U kunt het op 5 oktober komen bekijken tijdens de informatiebijeenkomst.

De informatiebijeenkomst is op 5 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het Corderiuscollege, Lambert Heijnricsstraat 23 (via hoofdingang trap af naar Brugklasaula). Omwonenden en ouders hebben een uitnodigingsbrief ontvangen.

Tijdens de informatiebijeenkomst presenteren de gemeente en de schoolbesturen van Scholencomplex De Vosheuvel het ontwerp. Zij lichten de keuzes voor het ontwerp toe en kunnen eventuele vragen beantwoorden. Aan het ontwerp kan niet heel veel meer gewijzigd worden, omdat rekening is gehouden met veel aspecten. Denk aan functionaliteit, duurzaamheid, landschappelijke inpassing en natuurlijk de capaciteit die nodig is voor onderwijs aan de leerlingen. Toch horen de gemeente en schoolbesturen graag wat u er van vindt, voor het geval zij iets over het hoofd zien.

Naast de presentatie van het ontwerp licht de gemeente kort de vervolgstappen toe. Dit gaat over de planning van de sloop en de bouw. Ook hoort u meer over de 17 bomen die gekapt moeten worden, omdat het nieuwe gebouw niet precies op dezelfde plek komt. De kapvergunning is op 18 september aangevraagd. Aan het nieuwe ontwerp worden extra bomen toegevoegd.

Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/scholencomplexvosheuvel of mail naar [email protected].

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties