Extra verkeerscontroles in de provincie Utrecht

Foto: Provincie Utrecht

Op vier provinciale wegen in de provincie Utrecht worden flitspalen ingezet voor de handhaving op snelheid en door rood licht rijden. Dit betreft zowel kruisingen met een maximum snelheid van 80 km/uur, als van 60 km/uur. De flitspalen moeten eraan bijdragen dat de verkeersregels beter worden nageleefd en de verkeersveiligheid toeneemt.

Het gaat in totaal om acht flitspalen. Op de kruisingen waar de flitspalen worden geplaatst, rijden te veel auto’s door rood licht, vaak met een te hoge snelheid. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties. Meerdere maatregelen zijn onderzocht, het plaatsen van flitspalen blijkt de beste oplossing voor deze locaties. Om de verkeersveiligheid te verbeteren heeft de provincie daarom in overleg met de politie een verzoek bij het Openbaar Ministerie ingediend om flitspalen te plaatsen. Het Openbaar Ministerie bepaalt waar de flitspalen in Nederland komen.

Verkeersveiligheid
De provincie zet zich in om de situatie op de Utrechtse wegen zo veilig mogelijk te houden. “Dit doen we door de wegen veilig in te richten en door te investeren in educatie en verandering van gedrag. Met de komst van deze flitspalen zetten we een nieuwe stap om onze wegen veiliger te maken”, aldus gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit). Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht. Na plaatsing van de flitspalen worden er nog verschillende werkzaamheden verricht voordat deze in handhaving gaan.

Accounthouders

Weg Locatie Maximumsnelheid in km/uur
N199 (2) Kruising Zevenhuizerstraat-Coelhorsterweg en Van Boetzelaerlaan in Amersfoort

Beide richtingen van de N199

80
N201 (2) Kruising N201-Singel te Vreeland, gemeente Stichtse Vecht

Beide richtingen van de N201

60
N201 Kruising N201- N402,  bij de Kerklaan, gemeente Stichtse Vecht

Richting Loenersloot/A2

80
N201 Kruising N201-Veenweg in Mijdrecht, gemeente De Ronde Venen –

Richting Mijdrecht Hofland/Uithoorn

80
N204 Kruising N204 M.A. Reinaldaweg-Zuidzijdseweg in Benschop

Richting Lopik

80
N233 Kruising N233-Achterbergsestraatweg in Rhenen

Beide richtingen van de N233 (1 bestaand en 1 nieuw)

60

 

Bron: Provincie Utrecht

Reacties