Voorbereid op het stormseizoen en hoogwater

Foto: Gemeente Amersfoort

Tijdens een storm kunnen de waterstanden in Nederland extra hoog worden. Ook in onze regio zijn gebieden die getroffen kunnen worden door een overstroming. Waterschappen en Rijkswaterstaat nemen maatregelen om overstromingen tegen te gaan.

Om goed voorbereid te zijn op extreem hoogwater in de rivieren, vindt van 25 tot en met 29 september 2017 een grote gezamenlijke crisisoefening plaats.

Aan de gezamenlijke crisisoefening doen vijf waterschappen, vier Veiligheidsregio’s, Rijkswaterstaat en het ministerie van Defensie mee. Dat gebeurt bij de Lekdijk, onder de naam Deining en Doorbraak. Lees meer over de crisisoefening op www.hdsr.nl.

Hoogwater in uw gebied?
Op de website van de Veiligheidsregio Utrecht vindt u specifieke informatie over de provincie Utrecht, zoals de regionale overstromingskaart van de provincie. Hierop ziet u of u in een gebied woont dat kan overstromen. Ook geeft de kaart informatie over hoe u uzelf in veiligheid kunt brengen tijdens een overstroming en welke voorbereidingen u kunt treffen. Op de website www.overstroomik.nl kunt u zien hoe hoog het water in uw buurt kan komen.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties