Peter van Uhm inspireert met theatervoorstelling voor Hulphond op 28 november

Peter van Uhm komt eenmalig met bijzondere levensverhalen in theater Flint
Foto: Stichting Hulphond

Op 28 november komt Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten, naar theater Flint voor een bijzondere reis langs zijn eigen leven en dat van anderen. Hij vertelt over 40 jaar succesvol leiderschap en stimuleert zijn toehoorders om na te denken over hun eigen levensverhaal. Inspiratiebron voor deze unieke voorstelling zijn onder meer de bijzondere verhalen van mensen die weer een nieuw perspectief kregen met de inzet van een hulphond.

De voorstelling wordt muzikaal omlijst door de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” (KMKJWF) en zangeres Erica Yong. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 34,50 euro per persoon via www.hulphond.nl/flint. Er is ook een VIP-arrangement beschikbaar inclusief consumpties voor € 49,50.

Naast de belangeloze medewerking van Peter van Uhm, de KMKJWF en Erica Yong wordt deze unieke en eenmalige voorstelling gesponsord mogelijk gemaakt door theater Flint en Het Bergpaviljoen. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de opleiding en inzet van hulphonden.

Peter van Uhm
Peter van Uhm wordt wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten en is een veelgevraagd spreker. Hij groeide op als bakkerszoon en doorliep een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht. Van 2008 tot 2012 was Peter van Uhm Commandant der Strijdkrachten. Hij maakte in 2013 grote indruk met zijn speech tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam en bij TEDx Amsterdam. Peter van Uhm is auteur van het boek ‘Ik koos het wapen’ waarin hij openhartig en op inspirerende wijze zijn levensverhaal vertelt. Sinds 2013 is Peter van Uhm ambassadeur van Hulphond Nederland.

Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”
De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een professioneel militair harmonieorkest en onderdeel van de Koninklijke Landmacht. De KMKJWF bestaat uit 53 muzikanten en is de oudste kapel van Nederland. Het orkest speelt bij militaire ceremonies, koninklijke gebeurtenissen en Prinsjesdag. Voor deze voorstelling heeft de KMKJWF een speciaal repertoire samengesteld.

Erica Yong
Erica Yong is een zangeres met jarenlange ervaring in de muziek. Ze nam deel aan de Soundmixshow, trad op in musicals en met (inter)nationale artiesten, waaronder Anita Meyer en de Amerikaanse soulgroepen Imagination en The Three Degrees. Ze bracht zowel Nederlandstalige als Engelstalige CD’s uit.

Reacties