ABN AMRO kantoor Amersfoort Laan naar Emiclaer sluit op 17 november 2017

Foto: Google Street View

Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of email. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug.

Ook in Amersfoort is dat het geval. Inmiddels is het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Laan naar Emiclaer 83 zelfs zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten op 17 november 2017 het kantoor te sluiten. Ook de geldautomaat aan de buitengevel verdwijnt.

Klanten van het kantoor Amersfoort Laan naar Emiclaer worden binnenkort ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het kantoor aan de Stadsring 115 in Amersfoort. Daar zijn ook geldopnamen en stortingen mogelijk. Klanten worden ook uitgenodigd om op een kantoor bij hun in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet of mobiel.

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: ‘Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Toch zijn er soms momenten dat klanten een specialist willen spreken. Die blijven natuurlijk ook beschikbaar, op afspraak in een kantoor in de buurt of via de webcam. En dat kan ook buiten kantoortijden. Dat noemen wij Overal en Altijd.’

Klanten laten namelijk duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Zo wordt de Mobiel Bankieren app al ruim 70 miljoen keer per maand gebruikt, bijvoorbeeld om geld over te maken, de daglimiet aan te passen of creditcardgegevens in te zien. Ook het aantal adviezen dat klanten krijgen via de webcam neemt snel toe en krijgt een hoge waarderingsscore van klanten. Het bezoek aan kantoren neemt daarentegen al jaren af. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor.

De medewerkers van het kantoor Amersfoort Laan naar Emiclaer zullen voortaan werken in één van de ABN AMRO kantoren in de buurt. De huur van het kantoor is opgezegd.

Reacties