Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Gantevoort-Tabak

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op 20 september 2017 bereikt mevrouw J. Gantevoort-Tabak de bijzondere leeftijd van 100 jaar. Burgemeester Bolsius bracht haar vandaag een felicitatiebezoek.

Mevrouw Gantevoort-Tabak is op 20 september 1917 geboren in Witteveen, Drenthe. Ze kwam uit een groot gezin en moest als zesjarig meisje al op haar jongere broertjes en zusjes passen als haar ouders op het land werkten. Op latere leeftijd hielp ze zelf ook mee op het land. Op veertienjarige leeftijd ging mevrouw Gantevoort-Tabak naar Rotterdam om daar te werken als kok/schoonmaakster/verzorgster van een oudere dame en haar dochter.

Tijdens de tweede wereldoorlog is ze getrouwd met de heer Gantevoort, die schoenmaker was. Ze moesten beiden hard werken om alle eindjes aan elkaar te knopen. Het echtpaar kreeg twee dochters en twee zoons. Inmiddels zijn er acht volwassen kleinkinderen en tien achterkleinkinderen, waarvan de jongste nu vijf maanden oud is.

Haar hobby was kaarten, vooral klaverjassen en jokeren. Nu doet ze het rustig aan en houdt ze ervan om in de zon te zitten.

Mevrouw Gantevoort-Tabak viert haar verjaardag in besloten kring.

Reacties