Distinguished Gentleman’s Ride-Utrecht 2017

Op zondag 24 september 2017 zal op verschillende plekken in het land een grote groep stijlvol geklede heren en dames zich  verzamelen voor een bijzondere motorrit. Deze rit wordt, net als in voorafgaande jaren, gereden voor een goed doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de grootste gezondheidsproblemen onder mannen: prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en zelfdoding.

Dit alles gaat in samenwerking met The Movember Foundation. Een op de vijf mannen krijgt er ooit in zijn leven mee te maken en dus is het van groot belang dat er naar medische oplossingen gezocht wordt. Hiervoor is veel geld nodig. Doneren kan via wwww.gentlemansride.com en vraag familie, vrienden en collega’s ook te doneren!

Over de hele wereld, in meer dan 600 steden, wordt deze Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) gereden! Een bijzonder fenomeen, dat in 2012 voor het eerst  de kop opstak toen een stel Australische vrienden het soms negatieve imago van motorrijders wilden verbeteren door het te koppelen aan een goed doel.

Triumph Motorcycles en Zenith Watches werken samen met deze DGR organisatie en zijn er trots op een rol te mogen spelen bij het aanslingeren van de wereldwijde groei van dit fantastische initiatief. Er wordt gereden op fraaie gemotoriseerde tweewielers zoals scramblers, caféracers, klassieke motorfietsen en bobbers, ongeacht welk merk.

In Nederland worden de ritten georganiseerd in 14 steden:  Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Steenwijk, Utrecht, Veluwe, Venlo en Wageningen.

De Utrechtse rit wordt gereden vanaf Blom Motoren in Leusden, aan ’t Koendert 4. De start is om circa 13.00 uur, om vervolgens via een landelijke route naar de Groenmarkt in het  centrum van Amersfoort te rijden. Hier wordt er een pauze gehouden, begeleid door live muziek, waarna de rit wordt  vervolgd naar de eindbestemming in Utrecht: het Lucasbolwerk. Aankomst circa 17.00 uur. Daar vindt het Back Roads Festival (roots muziek) plaats. En hier zal ook de prijs worden uitgereikt aan de ‘best dressed gentleman or lady’.

Voor meer uitgebreide informatie: www.gentlemansride.com

Reacties