Veroordelingen voor gewelddadige woningoverval Hoogland

Foto: Politie.nl

Vier mannen uit Rotterdam zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor een gewelddadige overval in 2017 in Hoogland. Bij de overval werd bijna 40.000 euro buit gemaakt.

Leidende rol
Een 24-jarige man maakte onder valse voorwendselen een afspraak met het slachtoffer. Hij is samen met een 27-jarige man in de woning geweest. De 24-jarige man bedreigde het slachtoffer met de dood. Tijdens de overval heeft de 27-jarige man daadwerkelijk geweld gebruikt. Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de leidende rol van de mannen en straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. De rechtbank veroordeelt hen tot een gevangenisstraf van 4 jaar.

Medeverdachten
Een 34-jarige man hielp bij het plannen van de overval en bestuurde de vluchtauto. In de auto zat een 26-jarige man die ook betrokken was bij het plannen van de overval. Hij had een blanco strafblad. Dit is meegenomen bij het bepalen van de straf. Ook is er gekeken naar de rol van de mannen en naar opgelegde straffen in vergelijkbare zaken. De rechtbank veroordeelt de 34-jarige man tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De 26-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden.

Bron: OM

Reacties