Goedopweg geeft duwtje in de rug met ‘Ik wil een e-bike’

Links: Willy Smeets, algemeen directeur SOMT University. Rechts: Wethouder economie Willem-Jan Stegeman.
Foto: Michiel Ton

Om mensen te stimuleren om ook iets langere afstanden te gaan fietsen, startte vorige week de actie ‘Ik wil een e-bike’. Tijdens een roadshow op bedrijvenpark De Hoef gaven wethouder Willem-Jan Stegeman van Amersfoort en Willy Smeets, algemeen directeur SOMT University, de aftrap.

Willem-Jan Stegeman, wethouder economie, duurzaamheid en innovatie: “Elektrisch rijden past in de toekomstvisie van Amersfoort. In 2030 willen we een CO2-neutrale stad zijn. Het verkeer verduurzamen is een belangrijk onderdeel van deze opgave.” 

De e-bike geeft een steuntje in de rug bij lange afstanden, hellingen en tegenwind. Met ‘Ik wil een e-bike’ willen de gemeenten die samenwerken in Goedopweg werknemers in Utrecht en Amersfoort bereiken die tot 35 kilometer van hun werk wonen. Het gaat erom, dat mensen die nu voornamelijk met de auto naar hun werk reizen, ervaren dat een e-bike een prettig alternatief kan zijn voor de auto. Werknemers uit Amersfoort en Utrecht kunnen zich aanmelden om een week lang een e-bike gratis uit te proberen.

Werknemers die geïnteresseerd zijn, kunnen zich via www.ikwileenebike.nl aanmelden om een e-bike uit te proberen en te zien of zij in aanmerking komen voor een speciale aanschafregelingwaarbij zij een deel van het geld voor aanschaf van de e-bike terugkrijgen.

Goedopweg: samenwerken aan betere bereikbaarheid
In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties