Derde editie fiets telweek groter dan ooit

Foto:

De derde editie van de Nationale Fiets Telweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland, start maandag 18 september. Tot en met 24 september meten we weer hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om routes te beoordelen en ervaringen te delen.

De vernieuwde Fiets Tel-app biedt dit jaar de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Als deelnemer kun je nu ook je persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes. En zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger en comfortabeler fietsnetwerk. Opdrachtgevers, waaronder de provincie Utrecht, geven bij de organisatie van de Fiets Telweek aan welke (knel)punten deelnemers kunnen beoordelen. Deze verrijking van de opgehaalde data levert een nog completer beeld op van de situatie. Deelnemers die gebruik maken van deze ‘actieve modus’, krijgen een uitgebreid dashboard in de app waarop ze ook informatie over hun eigen ritten kunnen inzien en terugzien. Maar dit hoeft niet, je kunt ook gewoon meedoen en tellen zoals voorheen; de app begint automatisch met meten als je op de fiets stapt.

Fiets je mee?
Meten is weten én verbeteren. Hoe meer deelnemers, hoe meer waardevolle informatie. Daarom roepen de organisatie van de Fiets Telweek en de deelnemende regio’s alle fietsers in Nederland op zich aan te melden. Download de Fiets Tel-app via Google Play of the Apple Store en deel het ook met je vrienden! Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag te meten. Deelnemers maken kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite E-go.

Extra tellingen in de provincie Utrecht
Als aanvulling op het tellen met de Fiets Telweek-app gaat de provincie Utrecht ook fietsen tellen op 53 locaties bij provinciale wegen. Door de gegevens uit de Fiets Telweek te vergelijken met de gegevens van de tellingen kan de provincie een duidelijker beeld van het fietsverkeer krijgen. Ook kunnen we dan proberen een beeld te krijgen van de invloed van het weer en andere zaken. Met deze kennis kan de provincie haar beleid beter vormgeven en de weggebruikers beter van dienst zijn.

Voor meer informatie over de Fiets Telweek:
www.fietstelweek.nl

Reacties