Meester Herman neemt na 40 jaar onderwijs afscheid

Foto:

Herman Korndewal heeft 40 jaar lesgegeven op diverse openbare basisscholen in Amersfoort; op de Tamboerijn, De Achtbaan en de afgelopen 15 jaar op obs de Dubbelster in Kattenbroek. Daar nam hij afgelopen vrijdag afscheid van (oud-)leerlingen, (oud-)collega’s, (voormalige) studenten en ouders.

Alle kinderen van obs de Dubbelster werden getrakteerd op poffertjes en na schooltijd was er een receptie voor genodigden. Meester Herman werd met lovende woorden toegesproken; “Zeker 1000 leerlingen hebben de mazzel  gehad om les te krijgen van deze meester. Een meester die meer dan eens het verschil heeft gemaakt omdat hij altijd bijzonder veel zorg heeft gedragen voor ‘het kostbaarste bezit’ van ouders.”

Een geroerde Herman sprak zijn bijzondere dank uit naar Meerkring, stichting openbaar primair onderwijs Amersfoort, waar hij met veel plezier voor heeft gewerkt. Op obs de Dubbelster heeft Herman zich naast het lesgeven in het bijzonder ingezet voor het begeleiden van studenten en het vormgeven van internationalisering en onderwijs in het Engels op de Dubbelster.

Reacties