Wijkteam Soesterkwartier deelt vrijkaartjes uit

v.l.n.r.) Danielle Hamming (bedrijfsleider Bosbad), moeder Wendy met haar vier jongens, Hubert van de Wall (vice voorzitter Rotary) en Caroline van den Brink (medewerker Stichting Wijkteam Amersfoort/locatie Soesterkwartier) zijn blij met de succesvolle actie.
Foto: Wijkteam Soesterkwartier

Wijkteam Soesterkwartier deelt onder haar cliënten vrijkaartjes uit voor Dierenpark Amersfoort en het Bosbad met openluchtzwembad en -theater. Het Wijkteam biedt ondersteuning dichtbij huis onder andere op het gebied van opvoeding van kinderen, woonbegeleiding.

De kaartjes, geschonken door de Rotary Amersfoort en SRO (Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen), worden ingezet als aanvulling op het begeleidingsplan van de cliënten. Het hoofddoel is de ouder-kind relatie versterken.

 Een grote groep cliënten van het wijkteam Soesterkwartier is verrast met vrijkaartjes. Harma Lammers is wijkteammedewerker: ”We zijn kritisch in wie we kaartjes geven. Het uitstapje moet namelijk aansluiten bij de doelen uit de begeleidingsplannen, zoals het vergroten van de ouder-kind relatie. Zo kon een gescheiden vader, die z’n zoon weinig ziet, naar het Bosbad. Nu kon hij zijn zoon meenemen om wat leuks te doen en samen nieuwe herinneringen maken.” De wijkteammedewerkers bespreken de doelen ook met de ouders. Moeder Wendy en haar partner zijn met hun vier jongens naar de dierentuin geweest. Vooraf is gesproken over de taakverdeling van de ouders tijdens het uitstapje. Harma: “De kinderen hebben genoten. Je ziet de saamhorigheid groeien.”

Samen kunnen we meer
Uit de vrijkaartenactie is een nieuwe actie voortgekomen. De bedrijfsleider van het Bosbad, Daniëlle Hamming, heeft het wijkteam Soesterkwartier gevraagd of cliënten in het Bosbad vrijwilligerswerk willen doen. In ruil voor een abonnement verrichten de vrijwilligers onderhoudswerkzaamheden in en om het Bosbad. Tevens is dit een kans om de inwoners uit de wijk te verbinden met het Bosbad. De samenwerking tussen het Wijkteam Soesterkwartier, Rotary Amersfoort en SRO is als succesvol ervaren. Er wordt daarom al gekeken naar eventuele uitbreiding in de andere Amersfoortse wijken.

Wijkteams Amersfoort
Amersfoort heeft negen Wijkteams. In het Wijkteam werken professionals op het gebied van jeugdzorg, opvoeding van kinderen, gezondheidszorg, welzijn, woonbegeleiding, psychische problemen, ouderenzorg en andere zorgberoepen. Ze werken samen in een team in de wijk.

 

Reacties