Succesvol NK Ocean voor Amersfoortse Reddingsbrigade

(boven v.l.n.r.) Idwer Steenstra, Joep van Bakel, Ryan Shinn, Jan-Willem den Hartog, Andrew Harvey
(beneden v.l.n.r.) Sanderijn Paalvast, Robin Morriën, Amber van Dam, Nancy Knepper
(boven v.l.n.r.) Idwer Steenstra, Joep van Bakel, Ryan Shinn, Jan-Willem den Hartog, Andrew Harvey (beneden v.l.n.r.) Sanderijn Paalvast, Robin Morriën, Amber van Dam, Nancy Knepper
Foto: Reddingsbrigade Amersfoort

Afgelopen weekend vond het NK Ocean plaats in Noordwijk. Aan dit twee dagen durende evenement voor clubteams en individuele kampioenschappen, deden maar liefst bijna tweehonderd deelnemers mee. Het wedstrijdteam van de Amersfoortse Reddingsbrigade was met groot succes aanwezig op het NK. Zij sleepten hier prijs na prijs in de wacht.

Er werden maar liefst vier Nederlands Open en Master titels in de wacht gesleept (vier keer goud, twee keer zilver en vijf keer brons). Overall wist het team een derde plaats te behalen wat lonkt naar nog meer succes in de toekomst, het verschil met het winnende team was nihil. Het Junioren meisjes team van de Amersfoortse Reddingsbrigade deed voor de eerste keer mee, maar viel helaas niet in de prijzen. Naar verwachting zal dit in de komende jaren zeker veranderen.

Het wedstrijdteam reageert enorm trots te zijn op hun ‘Oranje Zwart Oranje’ kleuren van de Amersfoortse Reddingsbrigade en dat ze met deze kleuren keer na keer terug te zien zijn op het erepodium.

Het is niet de eerste keer dat er enorme successen worden geboekt. De afgelopen jaren nam het wedstrijdteam van de Amersfoortse Reddingsbrigade deel aan het WK Lifesaving in Adelaide (2012) en in Noordwijk (2016) waar medaille na medaille in de wacht gesleept werd en een wereldrecord werd verbroken.

Aankomende zaterdag is het de beurt aan de Jongste Aspiranten Categorieën 7 t/m 14 jaar en wordt er gestreden om het eremetaal op de Reeuwijkse plassen! Uiteraard is in de categorie ook de Amersfoortse Reddingsbrigade aanwezig, met drie deelnemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen