Culturele organisaties openen deuren tijdens UITweekend Amersfoort

Foto: Maarten Laupman

Tijdens het UITweekend Amersfoort op  9 en 10 september kan iedereen ontdekken wat de stad te bieden heeft op het gebied van kunst, muziek en cultuur.

Het UITweekend betekent de start van het nieuwe culturele seizoen. Twee dagen lang kunnen bezoekers kennismaken met beeldende kunst, theater, film, toneel, fotografie, dans en techniek.

Er zijn workshops te volgen, film- en theaterpreviews te bekijken en (familie)voorstellingen bij te wonen. Op zaterdag laten amateurkunstverenigingen door de hele stad bezoekers kennis maken met koren, muziekkorpsen, big bands, muzikale ensembles, dans- en toneelverenigingen.

Het doel van UITweekend Amersfoort is om de bewoners uit regio Amersfoort (opnieuw) kennis te laten maken met het culturele aanbod voor het nieuwe seizoen.

Door het aanbieden van een uitgebreid en gratis programma hopen de culturele organisaties niet alleen nieuw publiek aan te boren, maar ook een uitwisseling van het publiek te creëren tussen de diverse locaties. Deelnemende culturele organisaties zijn Flint, Scholen in de Kunst, Theater De Lieve Vrouw, Bibliotheek Eemland, Holland Opera, het Mondriaanhuis, Museum Flehite, Rietveldpaviljoen en de Luie Honden.

UITweekend Amersfoort vindt plaats in het weekend van 9& 10 september. In hetzelfde weekend vindt ook Open Monumentendag plaats. Bekijk het complete programma op www.uitweekendamersfoort.nl.

Reacties