39ste Kok Wooncenter Halve van Hoogland steunt CliniClowns

Foto: Altis

Opnieuw heeft Altis de CliniClowns omarmd als goed doel bij de Kok Wooncenter Halve van Hoogland. Dit hardloopevenement voor jong en oud wordt op 17 september 2017 door atletiekvereniging Altis voor de 39ste keer georganiseerd.

De start en finish is in park Schothorst in Amersfoort. Door dit goed doel te koppelen aan de Halve van Hoogland levert Altis een bijdrage aan het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen die niet in de gelegenheid zijn om aan dit hardloopevenement deel te nemen. Vorig jaar bedroeg de opbrengst € 1.653,- en kon een cheque met dit mooie bedrag na afloop aan clown Waldo van CliniClowns worden overhandigd.

De Halve van Hoogland maakt deel uit van het Dorpsfeest van Hoogland. Voor de jeugd van 4 tot 16 jaar is er de Kidsrun. Er zijn maar liefst 8 leeftijdscategorieën met een 900 meter parcours voor de jongere kinderen en 2 km voor de oudste categorie jeugd. Recreatie- en prestatielopers hebben de keuze uit de afstanden 5 km, 10 km en de halve marathon van 21,1 km. De Kok Wooncenter Halve van Hoogland kent alleen een voorinschrijving. Inschrijven kan via www.halvevanhoogland.nl, tot de limiet is bereikt.

Deelnemers ontmoeten CliniClowns
Marcel Scholten, alias CliniClown Waldo, komt zaterdagochtend 16 september 2017 bij de hoofdsponsor Kok Wooncenter aan de Hamseweg 18, helpen met de uitgifte van de startnummers aan de deelnemers. Je kunt dan van Marcel Scholten alles horen over het werk van de CliniClowns.

Meer dan 70 CliniClowns
CliniClowns komen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Ze spelen met de kinderen, waardoor zij afleiding en plezier beleven en zo voor even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Inmiddels bezoeken meer dan 70 clowns ruim 100 ziekenhuizen en heel veel andere zorginstellingen door heel Nederland. Zij bereiken zo zo’n 90.000 kinderen per jaar.

Minder angst en stress
Er wordt vaak gedacht dat de inzet van CliniClowns is bedoeld voor afleiding en plezier alleen. Hoewel beide erg belangrijk zijn, reikt de toegevoegde waarde van CliniClowns verder.

De verbeeldingskracht van de clowns en de oprechte aandacht voor het kind komt ook de behandeling ten goede. Een pijnlijke behandeling wordt draaglijker én kinderen ervaren minder angst en stress. Een kind voelt zich letterlijk gesterkt en krijgt door het spel met de clown weer controle over de situatie. Ook voor ouders heeft dit een positief effect.

Gesteund door Altis
“Daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor kinderen die pijn en tegenslag ervaren is zo dankbaar. Het werk wat wij doen doet er echt toe. Het spel van de clowns is niet alleen belangrijk voor de kinderen zelf, maar indirect ook voor hun ouders”, zegt Dominique Knaepen van Stichting CliniClowns Nederland. “Wij stellen het erg op prijs dat Altis ons steunt gedurende de Kok Wooncenter Halve van Hoogland. Dankzij acties als deze kunnen we nog meer kinderen bereiken!”

Reacties