Benefiet voor Het Vergeten Kind op 15 & 16 augustus in Amersfoort

Foto: Het Vergeten Kind

Op 15 en 16 augustus organiseert Special Kidzzz een radio-evenement bij Café Miles op de Hof in Amersfoort.

Deze twee dagen zijn bedoeld om geld op te halen voor Stichting Het Vergeten Kind. De stichting strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Ruim 100.000 kinderen groeien op in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Zij wonen in opvanglocaties. Door het organiseren van diverse activiteiten en projecten wil de stichting een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kwetsbare kinderen. In 2016 werden 17.276 kinderen bereikt met het directe hulp-programma. Maar er worden ook initiatieven ondernemen om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren.

Daarnaast is het van even groot belang dat er naamsbekendheid gegenereerd wordt voor deze stichting, die het leven van kinderen in (crisis)opvang in Nederland een stuk aangenamer kan maken. Denk hierbij aan dagjes uit, een knuffelkamer, een knuffeltuin, etc.

Het evenement richt zich in eerste instantie op de meer dan 500 Vergeten Kinderen in de regio Amersfoort.  Buurtsportcoaches van SRO organiseren op 15 augustus Sportfun op de Hof, wat uiteraard ook ten goede komt aan Het Vergeten Kind. Op woensdag 16 augustus treden de studenten van Lucette Snellenburg op. Burgemeester Bolsius komt op 15 augustus deze actie openen in Miles om 12:00 uur.

Tegelijkertijd wordt er door Mediagroep EVA twee dagen radio en TV gemaakt om het evenement nóg meer bekendheid te geven. In Café Miles zijn onder andere veel live-optredens van diverse lokale artiesten, waaronder Blinde Ed, een oud-deelnemer aan X Factor én een rasechte Amersfoorter…

Beide dagen duren van 12:00 uur tot 22:00 uur en hebben naast bovengenoemde ook allerlei kinderactiviteiten, waaronder schminken, een fotoshoot en talentenwedstrijden.

Reacties