AV Triathlon organiseert de 4e Vlasakkerloop

Foto: Vlasakkerloop

Atletiekvereniging AV Triathlon organiseert zondag 29 oktober 2017 de vierde editie van de Vlasakkerloop.

De Vlasakkerloop is het grootste evenement voor AV Triathlon en een van de grotere sportevenementen voor de stad Amersfoort met veel deelnemers uit de verre omgeving van onze stad.  De Vlasakkerloop is een breed sportevenement voor zowel hardlopers als voor de sportieve wandelaars. Of je nu recreatief of competitief een mooie  afstand wil lopen of dat je deze loop gebruikt als voorbereiding op een andere  grote najaarsloop zoals de Zevenheuvelenloop, er is voor elk wat wils.

Vanuit het clubhuis van AV Triathlon bij bos Birkhoven zijn er weer mooie routes uitgezet door de bossen en natuurgebieden in de omgeving. De routes zijn iets aangepast ten opzichte van vorig jaar, waarmee deze weer wat aantrekkelijker geworden zijn. Het evenement bestaat uit de Kidsrun met afstanden van 1 en 2 kilometer rondom de bosvijver. Daarnaast de 5 en 10 kilometer welke ook door bos Birkhoven gaan. Het parcours gaat, op 200 meter na, alleen over onverharde paden  wat deze afstanden  aantrekkelijk maakt. De 10 Engelse Mijl – de hoofdafstand van het evenement – gaat over het hiervoor speciaal opengestelde natuurgebied Vlasakkers. Ook deze route gaat dit jaar meer over onverharde paden. Op de site zijn de parcours te bekijken.

Voor de wandelaars zijn er dit jaar vier parcoursen uitgezet over de afstanden 10, 12, 17 en 19 kilometer. Het zijn weer mooie routes door de Stompert en de Korte Duinen gaan. De langste afstanden gaan ook over de Vlasakkers.

De inschrijving voor de Vlasakkerloop is nu geopend en verdere informatie en de inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op de website www.vlasakkerloop.nl. Wandelaars kunnen zich alleen op de dag zelf ter plaatse inschrijven.

Nieuws en informatie is ook te vinden op Facebook en Twitter. Dus meld je ook hier aan zodat je op de hoogte wordt gehouden van al het nieuws omtrent de Vlasakkerloop.

 

AV Triathlon organiseert meerdere hardloopevenementen zoals bijvoorbeeld de Emiclaerloop (30 augustus), Hamersveldloop, Zwemloop, de Keistad Triathon (3 september) en de Utrechtse Heuvelrugestafette (24 september).

Reacties