Actiegroep informeert over overmedicatie en adhd

Foto:

Vrijwilligers van stichting Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) staan op 5 augustus met een voorlichtingskraampje op de Varkensmarkt in Amersfoort om te waarschuwen tegen overmedicatie voor ADHD.

De moederorganisatie van NCRM, de Citizens Commission on Human Rights is in 1969 in de VS opgericht door Scientology, samen met Dr. Thomas Szasz, hoogleraar psychiatrie en auteur. Szasz, en vele andere onafhankelijke experts, hebben decennia lang nadrukkelijk gewaarschuwd voor mainstream psychiatrie omdat het in de praktijk te vaak een vrijbrief blijkt om medicijnen voor te schrijven met een discutabele werking.

Medicatie voor ADHD onder jongeren is, binnen een beperkte leeftijdsgroep, aan het dalen, maar het gebruik van andere medicatie groeit, zo blijkt uit gegevens van Stichting Farmaceutische Kengetallen. Het verschijnsel biologische psychiatrie, blijkt in de samenleving nogal stabiel, waarbij dan de term “biologisch”niet de betekenis heeft zoals in biologische landbouw, maar een legitimering is om symptoom-bestrijdende medicatie met nare bijwerkingen voor te schrijven. NCRM beschouwt de misstanden in de psychiatrie als een complex maatschappelijk probleem, waarbij hun vrijwilligers het zinvol vinden dat ook het publiek op straat geïnformeerd raakt.

Reacties