Ook Amersfoortse buurten doen mee met Burendag 2017

Foto: Burendag

Voor Burendag 2017 hebben zich al bijna 4450 buurten aangemeld. Het evenement moet mensen dichter bij elkaar brengen. De aanmeldingen zijn er ruim duizend meer dan vorig jaar rond deze tijd.

Het ziet er naar uit dat het record van 2016 hiermee verbroken gaat worden. Toen deden er uiteindelijk 4600 buurten mee.

Twaalfde Burendag

Burendag valt dit jaar op 23 september. Buurtbewoners ontmoeten elkaar tijdens Burendag bij allerlei activiteiten om elkaar beter te leren kennen of te helpen. Het is de twaalfde keer dat het evenement wordt georganiseerd. Naar schatting deden er vorig jaar een miljoen mensen mee.

In heel Nederland vinden evenementen plaats. Buurtgenoten komen samen om iets voor de wijk te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of timmeren een picknicktafel.

Op 13 juni gaf koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, het startsein voor Burendag. Sindsdien kunnen buren zich op de website van Burendag aanmelden.

Amersfoortse Buren

Ook in de gemeente Amersfoort zijn diverse activiteiten aangemeld door buren. Hier kun je kijken waar er in jouw buurt iets georganiseerd wordt. Is er bij jou nog niets te doen en heb je ook zin iets te organiseren? Meld je dan hier aan.

Je kunt individueel met je buren meedoen, maar ook als stichting of vereniging iets organiseren. Tot 18 augustus kun je een financiële bijdrage aanvragen waarbij geldt: op=op

Reacties